Logo Montad

Veendam Trio-project

 AB9V6663 klein

Drie bijzondere lichtontwerpen voor het centrum van Veendam

 

Op verzoek van de gemeente Veendam heeft MONTAD het ontwerp gemaakt voor het aanlichten van de fraaie frontale gevel van het uit 1878 daterende Raadhuis. De gevel is uitgevoerd in Hollandse Renaissance stijl. De oude verlichting was te vlak en de gevel kwam bij avond niet goed tot zijn recht. Ons ontwerp heeft ertoe geleid dat de voorgevel bij avond beter uitkomt op een expressieve manier, met de nadruk op de kenmerkende gevelelementen.

Daarnaast hebben wij het lichtontwerp gemaakt voor de verlichting op het vernieuwde Raadhuisplein. Fraai vormgegeven verlichtingsarmaturen op lichtmasten en accentverlichting op de begroeiing in de plantenbakken versterken de ruimtelijke beleving bij avond en benadrukken de decoratieve bestrating en groenvoorziening.

Tot slot hebben we een lichtontwerp gemaakt voor het Veenlustplein. Ten opzichte van de oude situatie heeft dit plein een complete metamorfose ondergaan. De schijnwerperopstellingen en grondspots benadrukken het fraai bestrate plein en de groenvoorziening bij avond. Het is de bedoeling van de gemeente Veendam het sfeervolle plein te gebruiken voor allerlei activiteiten.

 

corner left-topcorner right-top

Openbare verlichting
en Verkeerstechniek

corner left-bottomcorner right-bottom

Tilburg

Tilburg

Herastraat 5
5047 TX TILBURG
Telefoon: 013 572 80 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assen

Assen

Hof van Parijs 10b
9403 DA ASSEN
Telefoon: 013 572 80 80
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.