Logo Montad

Uniek project: Circulair Verlicht!

 


Op 28 november 2019 is het pilotproject Circulair Verlicht! gestart. Afgeschreven lichtmasten krijgen hiermee een tweede leven. Wethouder Karin Dekker heeft de eerste op te knappen lichtmast verwijderd in de Beilerstraat in Assen.

 

Huidige situatie

In Nederland staan bijna 4 miljoen lichtmasten. Standaard worden deze masten na 40 jaar vervangen door nieuwe masten. De oude masten worden verschroot zonder dat naar de mogelijkheden tot hergebruik wordt gekeken. 

 

Langere levensduur

MONTAD en de gemeente Assen hebben samen een uniek concept ontwikkeld om afgeschreven lichtmasten zodanig op te knappen dat ze net zo’n lange levensduur hebben als nieuwe masten. In het pilotproject worden circa 60 masten die aan het eind van hun economische levensduur zijn, uitgegraven en vervolgens opgeknapt zodat ze weer als nieuw zijn. Deze opgeknapte masten worden in 2020 teruggeplaatst in de woonwijk Peelo in Assen en gaan zo een tweede leven tegemoet. Speciaal voor dit project hebben we een film* gemaakt met de achtergrond en aanleiding van dit project. 

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over dit project contact op met Robbert Dijkema via 06 29 18 32 26 of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

corner left-topcorner right-top

Openbare verlichting
en Verkeerstechniek

corner left-bottomcorner right-bottom

Tilburg

Tilburg

Herastraat 5
5047 TX TILBURG
Telefoon: 013 572 80 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assen

Assen

Hof van Parijs 10b
9403 DA ASSEN
Telefoon: 013 572 80 80
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.