Logo Montad

Spandraadverlichting

Oudestraat3 aangepast

Voor de Oudestraat in Assen heeft MONTAD speciale spandraadverlichting ontworpen. Deze oplossing is volledig op maat ontworpen om lichthinder op de gevels te voorkomen. De hangende armaturen zijn voorzien van een specifiek voor deze situatie ontworpen lichtverdeling incl. extra afscherming, zodat bewoners ‘s nachts geen hinder van de verlichting ondervinden en de straat optimaal wordt verlicht.

 
Korte doorlooptijd

Samen met het ingenieursbureau van de gemeente Assen heeft MONTAD dit project in een zeer korte doorlooptijd voor elkaar gekregen; van ontwerp, armatuurontwerp en bouwkundig onderzoek tot de uitvoering. De hangende verlichting vervangt een groot aantal bestaande lichtmasten op straat. Dit zorgt voor een rustiger straatbeeld en draagt bij aan een kwaliteitsverbetering van de straat.

 
Versnelde verduurzaming
De Oudestraat is de eerste straat in de Asser binnenstad waar deze spandraadverlichting is toegepast. Het ‘verledden’ van de stad is één van de speerpunten uit het duurzaamheidsprogramma van de gemeente Assen. De gemeente zet in op een versnelde verduurzaming van de openbare verlichting in Assen. Het is de bedoeling dat eind 2018 alle lichtmasten buiten het centrum ledverlichting hebben. In de volgende fase zal het centrum geheel van led worden voorzien.
 
De Asser Courant heeft een artikel geschreven over de opening van de hangverlichting en Assen Stad heeft een video van de feestelijke opening gepubliceerd.

 

corner left-topcorner right-top

Openbare verlichting
en Verkeerstechniek

corner left-bottomcorner right-bottom

Tilburg

Tilburg

Herastraat 5
5047 TX TILBURG
Telefoon: 013 572 80 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assen

Assen

Hof van Parijs 10b
9403 DA ASSEN
Telefoon: 013 572 80 80
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.