Logo Montad

Orange the World - Molen De Onrust

 Orange the world

Met de campagne Orange the World wordt opgetreden tegen het geweld tegen vrouwen en meisjes wereldwijd. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Internationale Mensenrechtendag). Één van de acties die wereldwijd wordt toegepast is het oranje laten kleuren van gebouwen of objecten. Oranje is de kleur van het dageraad, de kleur van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Ook in Nederland vinden diverse acties plaats. Zo ook in Oude Pekela (gemeente Pekela). Hier is het gemeentehuis en de in 2021 door Montad ontworpen Illuminatie van Molen “De Onrust” deels aangepast naar oranje. Met dit initiatief wil ook de gemeente Pekela aandacht vragen voor deze campagne. Zie voor meer informatie: www.orangetheworld.nl

Gemeente Pekela heeft Montad benaderd om mee te denken hoe het illuminatieproject Molen De Onrust, ontworpen in 2020 en uitgevoerd in 2021, aangepast zou kunnen worden naar een oranje uitvoering. Aangezien het ontwerp niet is uigevoerd in RGB(W) armaturen is de lichtkleur niet eenvoudig aan te passen van afstand of op locatie. Gezien het belang van de campagne moest er echter toch een oplossing gevonden worden. Door gebruik van filters op de armaturen aan de bovenzijde hebben we het ontwerp uiteindelijk toch weten aan te passen naar een goed resultaat en heeft de gemeente Pekela een duidelijke statement kunnen afgeven.

corner left-topcorner right-top

Openbare verlichting
en Verkeerstechniek

corner left-bottomcorner right-bottom

Tilburg

Tilburg

Herastraat 5
5047 TX TILBURG
Telefoon: 013 572 80 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assen

Assen

Hof van Parijs 10b
9403 DA ASSEN
Telefoon: 013 572 80 80
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.