Logo Montad

Nieuwe samenwerking met het Duitse Mastap

mastap nieuws

Onlangs is MONTAD een samenwerking gestart met het Duitse bedrijf Mastap GmbH uit Wesel. Mastap is gespecialiseerd in het meten van de stabiliteit van onder meer verlichtings- en verkeerslichtmasten. MONTAD gaat vanaf nu de metingen in Nederland uitvoeren voor dit Duitse bedrijf. Met de Mastap-methode krijgen beheerders zekerheid over de veiligheid van hun objecten en kunnen ze aanzienlijk besparen op hun materiaalkosten.

Mastap heeft een eigen innovatieve en erkende meetmethode voor maststabiliteit ontwikkeld. We gebruiken het unieke meetinstrument om de standzekerheid van masten objectief te beoordelen door middel van een gecombineerde statische en dynamische test. De Mastap-methode meet de totale standzekerheid van objecten en hun fundering.

 

Gegarandeerde veiligheid

Wij gebruiken de innovatieve Mastap-techniek om de conditie van (licht)masten, palen, portalen en andere elementen te meten. Voor gemeenten en andere beheerders van de openbare ruimte brengen wij de veiligheid van deze objecten in beeld. Zo wordt duidelijk welke objecten veilig zijn en welke op korte termijn vervangen moeten worden.

Na de meting ontvangt de opdrachtgever een garantiecertificaat. Hiermee garanderen wij dat de mast nog zes jaar veilig mee kan en daar staan wij ook borg voor. Hiermee kunnen beheerders flinke kosten besparen omdat de masten die op papier al afgeschreven zijn nu niet onnodig vervangen hoeven te worden. Bovendien is het een duurzame oplossing: het verlengt de levensduur van de masten en het voorkomt de productie van niet-noodzakelijke nieuwe masten.

 

Voordelen Mastap-methode

Meten met Mastap heeft veel voordelen. Mastap meet de stabiliteit en de conditie van masten op een niet-destructieve manier, dat wil zeggen zonder schade aan het object of de ondergrond te veroorzaken. Ook ontstaan er geen beschadigingen aan de omgeving (plantsoenen, trottoirs, hekwerken). Uniek aan deze methode is dat Mastap ook ondergronds meet.

We voeren de metingen uit met een klein, lichtgewicht meetinstrument. Er komen geen zware machines aan te pas. Het verkeer ondervindt dan ook geen noemenswaardige hinder door de snelle en gebruiksvriendelijke handelingen.

Mastap is geschikt voor metingen van masten van alle materialen, bijvoorbeeld staal, aluminium, hout, beton en gietijzer.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over Mastap contact op met Gerben Kruize, 06 82 80 23 79 of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of download het productblad.

corner left-topcorner right-top

Openbare verlichting
en Verkeerstechniek

corner left-bottomcorner right-bottom

Tilburg

Tilburg

Herastraat 5
5047 TX TILBURG
Telefoon: 013 572 80 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assen

Assen

Hof van Parijs 10b
9403 DA ASSEN
Telefoon: 013 572 80 80
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.