Logo Montad

Bijzondere verlichting Rijksuniversiteit Groningen

3a 

Voor het fietspad aangrenzend aan de Linnaeusborg, Rijksuniversteit Groningen, heeft MONTAD een bijzonder lichtconcept ontworpen. In opdracht van de gemeente Groningen is gezocht naar een passende oplossing waarbij obstakels in de openbare ruimte teruggedrongen moesten worden. Oplossing; Unieke spandraadverlichting met gebruik van bestaande objecten als bevestiging.

Rustig en veilig lichtbeeld

Fietsverkeer, studenten en Groningen zijn drie onafscheidelijke woorden. Nergens ter wereld fietsen relatief gezien zoveel mensen als in Groningen. Meer dan 60% van de verkeersbewegingen vinden plaats op de fiets. Met dit in het achterhoofd heeft MONTAD met de gemeente Groningen zorg gedragen voor een zo veilig en efficiënt mogelijk verlichte fietsverbinding. Door gebruik te maken van spandraadverlichting hebben we onnodige obstakels in de openbare ruimte weten te voorkomen. Daarnaast maakt het gebruik van spandraden het mogelijk de verlichting zo optimaal mogelijk boven het fietspad te positioneren voor een rustig beeld en een optimale geleiding van de fietser.  

Duurzaam ontwerp

De gebruikte armaturen zijn de Way LED-armaturen van Focus Lighting. Deze energie-efficiënte LED-armaturen in combinatie met de spandraadopstelling heeft zorggedragen voor een optimaal duurzaam ontwerp. Het heeft geresulteerd in een aanzienlijke verlaging van het aantal lichtpunten door de optimale positionering en het lager energieverbruik, zonder afbreuk te doen aan het gewenste lichtniveau.

corner left-topcorner right-top

Openbare verlichting
en Verkeerstechniek

corner left-bottomcorner right-bottom

Tilburg

Tilburg

Herastraat 5
5047 TX TILBURG
Telefoon: 013 572 80 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assen

Assen

Hof van Parijs 10b
9403 DA ASSEN
Telefoon: 013 572 80 80
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.