Logo Montad

Beheer en Onderhoud OVL Fryslân

 

Projecten Fryslan aangepast

 

Op dinsdag 27 november tekenden Richard Teppema, directeur van Openbare Verlichting & Energie Fryslân (OV&E) en Henk Hoeflake, directeur van MONTAD, het contract voor het beheer en onderhoud van ruim 90.000 lichtmasten in Fryslân.

 
 
Kwaliteit
De coöperatie OV&E heeft de opdracht ‘Onderhoud Openbare Verlichting & Energie Fryslân’ aanbesteed. De opdracht omvat de onderhoudswerkzaamheden aan een areaal van in totaal ongeveer 90.000 lichtmasten en incidentele uitbreiding.
 
 
Het Plan van Aanpak van MONTAD is op het criterium Kwaliteit als beste beoordeeld. Het plan had de beste prijs-kwaliteitverhouding (BPKV).
Het gaat om een lang contract van vier jaar met een toekomstperspectief voor in totaal twaalf jaar. De aanvang van de opdracht is op 1 april 2019.
 
 
MONTAD levert voor deze opdracht een beheersysteem voor preventief/correctief onderhoud en projecten: MOON. De uitdaging voor deze aanbesteding en de kwalitatieve meerwaarde van MOON is de gezamenlijke doorontwikkeling van het systeem in samenwerking met de coöperatie. De flexibele insteek van MONTAD en het snel kunnen anticiperen op de wensen van de klant zorgen ervoor dat MOON door deze aanbesteding nog breder inzetbaar zal worden als totaalpakket.
 
 
 
MOON
MOON is het door MONTAD in eigen huis ontwikkelde beheersysteem voor openbaar beheer. MOON is een volledig geautomatiseerd online en interactief beheersysteem. Het is niet alleen geschikt voor openbare verlichting, maar ook voor verkeersregelinstallaties.
 
 
MOON  beheert momenteel al meer dan een half miljoen lichtmasten, schakelkasten, verkeersregelinstallaties en overige technische installaties.
 
 
 
Noord-Nederland
MONTAD is al verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het overgrote deel aan lichtmasten in de provincies Groningen en Drenthe. Met het verwerven van het beheer en onderhoud van de openbare verlichting in Fryslân komt het beheer van MONTAD in de regio Noord-Nederland op circa 250.000 lichtmasten te staan.
corner left-topcorner right-top

Openbare verlichting
en Verkeerstechniek

corner left-bottomcorner right-bottom

Tilburg

Tilburg

Herastraat 5
5047 TX TILBURG
Telefoon: 013 572 80 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assen

Assen

Hof van Parijs 10b
9403 DA ASSEN
Telefoon: 013 572 80 80
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.