Logo Montad

Projecten

Hieronder een greep uit de vele mooie projecten die MONTAD over de jaren heeft mogen voorbereiden, begeleiden en/of realiseren.

MONTAD wederom Huisadviseur Leiden

MONTAD wederom Huisadviseur Leiden

Na een periode van drie jaar is MONTAD met trots teruggekeerd als de vertrouwde huisadviseur voor openbare verlichting in de gemeente Leiden. Deze benoeming volgt na een indrukwekkende 100% score op kwaliteit in een openbare aanbesteding, waarbij Montad zich duidelijk onderscheidde als de meest geschikte kandidaat.

In de aanbesteding voor het raamcontract “Adviesdiensten Openbare Verlichting” stond de gemeente Leiden voor de keuze uit meerdere inschrijvers. Montad, na een korte afwezigheid, bevestigde zijn reputatie door met het volledige aantal punten voor kwaliteit uit de selectie te komen. Dit illustreert niet alleen de superieure kwaliteit van ons voorstel, maar ook onze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding (BPKV), wat essentieel is in de huidige markt.

Lees verder

McDonalds UK gaat voor veiligheid

McDonalds UK gaat voor veiligheid

Montad heeft een serie stabiliteitsmetingen voor McDonalds UK uitgevoerd in samenwerking met Butterfield Signs in het Verenigd Koninkrijk. Deze metingen, uitgevoerd van Leeds tot Newcastle, zijn een belangrijke stap voor McDonalds in het waarborgen van de veiligheid. Veiligheid staat bij McDonalds hoog in het vaandel, met de uitvoering van de eerste serie stabiliteitsmetingen door Montad wordt onderzocht of de reclamezuilen nog voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en een inschatting gedaan voor de verwachte levensduur.

De toegepaste Mastap-methode biedt een niet-destructieve benadering om de stabiliteit en veiligheid van masten te beoordelen. Dit is belangrijk voor de veiligheid van openbare ruimtes en biedt aanzienlijke kostenbesparingen door het voorkomen van onnodige vervangingen. De recente overname van Mastap door DEKRA, een vooraanstaand bedrijf in inspectie en certificering, benadrukt de waarde van deze methode.

Lees verder

Dekra neemt Mastap over

Dekra neemt Mastap over

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Dekra, een wereldwijd gerespecteerde expertiseorganisatie, Mastap GmbH heeft overgenomen. Mastap is de technologiepartner welke Montad al jarenlang gebruikt voor haar stabiliteitsmetingen volgens de NEN-40 norm in Nederland. Deze overname bevestigt de betrouwbaarheid, kwaliteit en uniciteit van de Mastap-meetmethode.

Dekra heeft een jarenlange samenwerking met Mastap en uitgebreid onderzoek gedaan naar de gepatenteerde Mastap-meetmethode en staat volledig achter deze innovatieve technologie. Deze gerenommeerde technologie maakt niet-destructieve tests aan (licht)masten mogelijk zonder materiaalstress, waardoor schade in een vroeg stadium kan worden gedetecteerd en gevaren kunnen worden voorkomen.

Lees verder

Hoebink-OVL activiteiten overgenomen

Hoebink-OVL activiteiten overgenomen

MONTAD kondigt met trots de overname aan van het gerenommeerde dienstenpakket van Hoebink-OVL. Deze strategische overname stelt MONTAD in staat om haar expertise verder uit te breiden en haar positie te versterken op de Nederlandse markt. Hoebink-OVL, bekend om zijn kwalitatieve dienstverlening als adviesbureau op het gebied van openbare verlichting, draagt het stokje over aan MONTAD, zodat de eigenaar, Laurens Hoebink, zich kan concentreren op de verdere doorontwikkeling van NDM-Benelux.

Hoebink-OVL geniet een uitstekende reputatie als betrouwbare partner voor gemeenten en andere beheerders van de openbare ruimte. Met de overname van het dienstenpakket van Hoebink-OVL voegt Montad waardevolle kennis en ervaring toe aan haar portfolio. Klanten van Hoebink-OVL kunnen blijven vertrouwen op dezelfde hoogwaardige dienstverlening waar zij gewend aan zijn, maar nu onder de vlag van Montad.

Lees verder

Orange the World

Orange the World

Met de campagne Orange the World wordt opgetreden tegen het geweld tegen vrouwen en meisjes wereldwijd. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Internationale Mensenrechtendag). Één van de acties die wereldwijd wordt toegepast is het oranje laten kleuren van gebouwen of objecten. Oranje is de kleur van het dageraad, de kleur van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Ook in Nederland vinden diverse acties plaats. Zo ook in Oude Pekela (gemeente Pekela). Hier is het gemeentehuis en de in 2021 door Montad ontworpen Illuminatie van Molen “De Onrust” deels aangepast naar oranje. Met dit initiatief wil ook de gemeente Pekela aandacht vragen voor deze campagne. Zie voor meer informatie: www.orangetheworld.nl

Lees verder

Productieve samenwerking  Enexis/Montad

Productieve samenwerking
Enexis/Montad

Montad is voor diverse gemeenten/provincies als beheerder van de openbare verlichting betrokken bij het opstellen en controleren de EAN rapportage. Vanuit deze rol heeft Montad contact gezocht met Enexis om het werkelijke verbruik beter in beeld te krijgen en te verrekenen. Met als gevolg dat Montad en Enexis zich het afgelopen jaar intensief hebben ingezet om een methode te ontwikkelen voor een eerlijkere berekening van de onbemeten openbare verlichting op basis van lichtsensordata in plaats van masterbestanden en de astronomische kalender. Deze hybridevorm van berekening/meting draagt zorg voor een vele malen accuratere inzage in het daadwerkelijke verbruik.

Lees verder

Montad & Texel

Montad & Texel


Bij het intreden van de herfst was het dan zover. Het bedrijfsuitje naar Gemeente Texel

Als innovatieve opdrachtgever op gebied van aanbesteden de optimale locatie om inhoud te combineren met plezier! Texel is de eerste gemeente die volledig over ging naar volledige Dynamische, energie neutrale openbare LED-verlichting en dit ook nog deed door Innovatief aan te besteden. Onder andere het uitschakelen van de verlichting in de nacht brengt Texel weer terug naar de duisternis en de melkweg zichtbaar.

Trots dat wij hier tot de dag van vandaag nog steeds onze bijdrage aan mogen leveren. Gemeente Texel en Stephan Kikkert bedankt voor gastvrijheid en inhoudelijke bijdrage!

Lees verder

Montad breidt takenpakket uit

Montad breidt takenpakket uit

Montad heeft haar opdrachtgever Gemeente Groningen ondersteund met een succesvol UAV-GC aanbestedingsproces rondom de verlichting van de parkeergarage Euroborg en de twee buurtstallingen Bleekveld en Poortersplein in de stad Groningen. Montad heeft hiervoor het contract geschreven waarbij de bestaande verlichtingsarmaturen vervangen worden door duurzame led-verlichting. Daarnaast mag de winnaar van dit contract tien jaar lang het onderhoud van de verlichtingsinstallaties verzorgen.

Lees verder

Eerste circulaire lichtmast staat in Assen

Eerste circulaire lichtmast staat in Assen

Op woensdag 25 augustus plaatste wethouder Bob Bergsma van de gemeente Assen de eerste circulaire lichtmast van Nederland op de Esakkerweg in de wijk Peelo in Assen. Een belangrijke stap in het unieke concept Circulair Verlicht dat adviesbureau MONTAD samen met de gemeente Assen heeft ontwikkeld. Het idee achter dit concept is om afgeschreven lichtmasten zodanig circulair te herstellen, dat ze opnieuw gebruikt kunnen worden en dan net zo’n lange levensduur hebben als nieuwe masten.

Lees verder

Lichtontwerpen in Zundert

Lichtontwerpen in Zundert


In opdracht van de gemeente Zundert heeft MONTAD een lichtontwerp gemaakt voor het aanlichten van het oude raadhuis van Zundert. Ook hebben we een verlichtingsplan gemaakt voor het verlichten van de Markt; het plein voor het gemeentehuis. Het doel van deze opdracht was dat het dorpscentrum rond de Markt bij duisternis een fraaie aanblik zou krijgen.

Lees verder

Succesvolle aanbesteding OVL/VRI’s Gemeente Groningen

Succesvolle aanbesteding OVL/VRI’s Gemeente Groningen

In opdracht van de Gemeente Groningen heeft MONTAD succesvol de aanbesteding voor het onderhoud van de openbare verlichting en de verkeersregelinstallaties begeleid.

Met ongeveer 37.000 lichtmasten en 60 verkeersregelinstallaties betreft het een omvangrijk contract. De totale looptijd van het contract bedraagt tien jaar; een eerste periode van twee jaar met opties op nogmaals vier keer twee jaar.

Lees verder

Spectaculaire verbetering zebrapaden in Beilen

Spectaculaire verbetering zebrapaden in Beilen

Op 17 december 2019 zijn in Beilen zes innovatief verlichte zebrapaden officieel in gebruik genomen. Wethouders Anique Snijders en Jan Schipper van de gemeente Midden-Drenthe hebben samen met leerlingen van basisschool De Eshorst de voetgangersoversteekplaats voor de school in het licht gezet. MONTAD heeft het advies en ontwerp gemaakt voor deze unieke verticaal verlichte zebrapaden. Daarmee heeft Beilen de primeur voor Noordoost Nederland.

Lees verder

Uniek project: Circulair Verlicht!

Uniek project: Circulair Verlicht!

Op 28 november 2019 is het pilotproject Circulair Verlicht! gestart. Afgeschreven lichtmasten krijgen hiermee een tweede leven. Wethouder Karin Dekker heeft de eerste op te knappen lichtmast verwijderd in de Beilerstraat in Assen.

In Nederland staan bijna 4 miljoen lichtmasten. Standaard worden deze masten na 40 jaar vervangen door nieuwe masten. De oude masten worden verschroot zonder dat naar de mogelijkheden tot hergebruik wordt gekeken. 

Lees verder

Nieuwe samenwerking met het Duitse Mastap

Nieuwe samenwerking met het Duitse Mastap

Onlangs is MONTAD een samenwerking gestart met het Duitse bedrijf Mastap GmbH uit Wesel. Mastap is gespecialiseerd in het meten van de stabiliteit van onder meer verlichtings- en verkeerslichtmasten. MONTAD gaat vanaf nu de metingen in Nederland uitvoeren voor dit Duitse bedrijf. Met de Mastap-methode krijgen beheerders zekerheid over de veiligheid van hun objecten en kunnen ze aanzienlijk besparen op hun materiaalkosten.

Lees verder

Veendam Trio-project

Veendam Trio-project


Op verzoek van de gemeente Veendam heeft MONTAD het ontwerp gemaakt voor het aanlichten van de fraaie frontale gevel van het uit 1878 daterende Raadhuis. De gevel is uitgevoerd in Hollandse Renaissance stijl. De oude verlichting was te vlak en de gevel kwam bij avond niet goed tot zijn recht.

Ons ontwerp heeft ertoe geleid dat de voorgevel bij avond beter uitkomt op een expressieve manier, met de nadruk op de kenmerkende gevelelementen.

Lees verder

Bijzondere verlichting Rijksuniversiteit

Bijzondere verlichting Rijksuniversiteit

Voor het fietspad aangrenzend aan de Linnaeusborg, Rijksuniversteit Groningen, heeft MONTAD een bijzonder lichtconcept ontworpen. In opdracht van de gemeente Groningen is gezocht naar een passende oplossing waarbij obstakels in de openbare ruimte teruggedrongen moesten worden. Oplossing; Unieke spandraadverlichting met gebruik van bestaande objecten als bevestiging.

Lees verder

Beheer en Onderhoud OVL Fryslân

Beheer en Onderhoud OVL Fryslân

Op dinsdag 27 november tekenden Richard Teppema, directeur van Openbare Verlichting & Energie Fryslân (OV&E) en Henk Hoeflake, directeur van MONTAD, het contract voor het beheer en onderhoud van ruim 90.000 lichtmasten in Fryslân.

Lees verder

Spandraadverlichting

Spandraadverlichting


Voor de Oudestraat in Assen heeft MONTAD speciale spandraadverlichting ontworpen. Deze oplossing is volledig op maat ontworpen om lichthinder op de gevels te voorkomen. De hangende armaturen zijn voorzien van een specifiek voor deze situatie ontworpen lichtverdeling incl. extra afscherming, zodat bewoners ‘s nachts geen hinder van de verlichting ondervinden en de straat optimaal wordt verlicht.

Lees verder

Texel

Texel


Texel is de eerste gemeente in Nederland met een volledig energieneutrale openbare verlichting. Deze is tevens volledig dynamisch ingericht. De realisatie van het project en het onderhoud voor 15 jaar heeft de gemeente vertaald in een UAV-GC contract. Montad begeleidt de gemeente en voert het contractmanagement en technisch management uit.

Lees verder

E-installatie  buitenterrein IKEA

E-installatie
buitenterrein IKEA

MONTAD heeft het uitvoeringsontwerp gemaakt voor de terreininstallaties van de IKEA Concept Store in Delft.

In opdracht van IKEA heeft MONTAD het uitdagende ontwerp voor de E-installaties op het buitenterrein mogen uitwerken. De IKEA Concept Store in Delft is bijzonder omdat dit het internationale opleidingscentrum is voor franchisers. Daarnaast dient de winkel om nieuwe internationale concepten te testen en uit te rollen.

Lees verder

Lichtmeting Parkeergarage Transferium

Lichtmeting Parkeergarage Transferium

Op verzoek van de gemeente ’s-Hertogenbosch heeft MONTAD een controle lichtmeting uitgevoerd in de nieuw aangelegde P+R-parkeergarage Transferium aan de Deutersestraat. De gemeente ’s-Hertogenbosch was erg geïnteresseerd in een vergelijking tussen het ontwerp en de praktijk. Het doel van deze metingen was daarom een toetsing van de aangelegde verlichtingsinstallatie ten opzichte van het ontwerp.

Lees verder

Lichtadviezen Gemeente Nissewaard

Lichtadviezen
Gemeente Nissewaard

MONTAD heeft een nieuwe opdracht verworven van de gemeente Nissewaard op het gebied van lichtadvies en het opstellen van lichtplannen. Het contract heeft een looptijd van drie jaar met een mogelijke verlenging van twee keer een jaar. Met de opdracht voor dit raamcontract wordt MONTAD de partner van de gemeente Nissewaard voor lichtadvies, waarbij we speciale aandacht besteden aan communicatie & presentatie, aanleg & realisatie, beheer, duurzaamheid & circulariteit, en het toepassen van ‘verslimming’.

Lees verder

corner left-topcorner right-top

Openbare verlichting
en Verkeerstechniek

corner left-bottomcorner right-bottom

Tilburg

Tilburg

Herastraat 5
5047 TX TILBURG
Telefoon: 013 572 80 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assen

Assen

Hof van Parijs 10b
9403 DA ASSEN
Telefoon: 013 572 80 80
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.