Logo Montad

Projecten

Hieronder een greep uit de vele mooie projecten die MONTAD over de jaren heeft mogen voorbereiden, begeleiden en/of realiseren.

Nieuwe samenwerking met het Duitse Mastap

Nieuwe samenwerking met het Duitse Mastap

Onlangs is MONTAD een samenwerking gestart met het Duitse bedrijf Mastap GmbH uit Wesel. Mastap is gespecialiseerd in het meten van de stabiliteit van onder meer verlichtings- en verkeerslichtmasten. MONTAD gaat vanaf nu de metingen in Nederland uitvoeren voor dit Duitse bedrijf. Met de Mastap-methode krijgen beheerders zekerheid over de veiligheid van hun objecten en kunnen ze aanzienlijk besparen op hun materiaalkosten.

Lees verder

Bijzondere verlichting Rijksuniversiteit

Bijzondere verlichting Rijksuniversiteit

Voor het fietspad aangrenzend aan de Linnaeusborg, Rijksuniversteit Groningen, heeft MONTAD een bijzonder lichtconcept ontworpen. In opdracht van de gemeente Groningen is gezocht naar een passende oplossing waarbij obstakels in de openbare ruimte teruggedrongen moesten worden. Oplossing; Unieke spandraadverlichting met gebruik van bestaande objecten als bevestiging.

Lees verder

Beheer en Onderhoud OVL Fryslân

Beheer en Onderhoud OVL Fryslân

Op dinsdag 27 november tekenden Richard Teppema, directeur van Openbare Verlichting & Energie Fryslân (OV&E) en Henk Hoeflake, directeur van MONTAD, het contract voor het beheer en onderhoud van ruim 90.000 lichtmasten in Fryslân.

Lees verder

Spandraadverlichting

Spandraadverlichting


Voor de Oudestraat in Assen heeft MONTAD speciale spandraadverlichting ontworpen. Deze oplossing is volledig op maat ontworpen om lichthinder op de gevels te voorkomen. De hangende armaturen zijn voorzien van een specifiek voor deze situatie ontworpen lichtverdeling incl. extra afscherming, zodat bewoners ‘s nachts geen hinder van de verlichting ondervinden en de straat optimaal wordt verlicht.

Lees verder

Texel

Texel


Texel is de eerste gemeente in Nederland met een volledig energieneutrale openbare verlichting. Deze is tevens volledig dynamisch ingericht. De realisatie van het project en het onderhoud voor 15 jaar heeft de gemeente vertaald in een UAV-GC contract. Montad begeleidt de gemeente en voert het contractmanagement en technisch management uit.

Lees verder

E-installatie  buitenterrein IKEA

E-installatie
buitenterrein IKEA

MONTAD heeft het uitvoeringsontwerp gemaakt voor de terreininstallaties van de IKEA Concept Store in Delft.

In opdracht van IKEA heeft MONTAD het uitdagende ontwerp voor de E-installaties op het buitenterrein mogen uitwerken. De IKEA Concept Store in Delft is bijzonder omdat dit het internationale opleidingscentrum is voor franchisers. Daarnaast dient de winkel om nieuwe internationale concepten te testen en uit te rollen.

Lees verder

Lichtmeting Parkeergarage Transferium

Lichtmeting Parkeergarage Transferium

Op verzoek van de gemeente ’s-Hertogenbosch heeft MONTAD een controle lichtmeting uitgevoerd in de nieuw aangelegde P+R-parkeergarage Transferium aan de Deutersestraat. De gemeente ’s-Hertogenbosch was erg geïnteresseerd in een vergelijking tussen het ontwerp en de praktijk. Het doel van deze metingen was daarom een toetsing van de aangelegde verlichtingsinstallatie ten opzichte van het ontwerp.

Lees verder

Lichtadviezen Gemeente Nissewaard

Lichtadviezen
Gemeente Nissewaard

MONTAD heeft een nieuwe opdracht verworven van de gemeente Nissewaard op het gebied van lichtadvies en het opstellen van lichtplannen. Het contract heeft een looptijd van drie jaar met een mogelijke verlenging van twee keer een jaar. Met de opdracht voor dit raamcontract wordt MONTAD de partner van de gemeente Nissewaard voor lichtadvies, waarbij we speciale aandacht besteden aan communicatie & presentatie, aanleg & realisatie, beheer, duurzaamheid & circulariteit, en het toepassen van ‘verslimming’.

Lees verder

corner left-topcorner right-top

Openbare verlichting
en Verkeerstechniek

corner left-bottomcorner right-bottom

Tilburg

Tilburg

Herastraat 5
5047 TX TILBURG
Telefoon: 013 572 80 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assen

Assen

Hof van Parijs 10b
9403 DA ASSEN
Telefoon: 013 572 80 80
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.