Logo Montad

Ontwerp

MONTAD is gespecialiseerd in het ontwerpen van installaties op het gebied van Openbare Verlichting en Verkeerstechniek. U kunt bij ons terecht voor o.a. lichtontwerp, illuminatie-ontwerp, Installatie-ontwerp en ontwerp van verkeersregelinstallaties.

Als adviesbureau kijken wij verder dan enkel de theorie. Het ontwerpen in de openbare ruimte betekent dat we ontwerpen ter verbetering van de leefomgeving. In een leefomgeving staat beleving van de openbare ruimte voor ons centraal. Beleving is niet in cijfers te vangen en daarom benaderen wij beleving vanuit onze ontwerpervaring. Zo zal de beleving in een stadsomgeving geheel anders zijn dan in een landelijke omgeving. MONTAD voorziet u van een ontwerp op maat.

 • Lichtontwerp

  Lichtontwerp

  Bij een lichtontwerp ontwerpen wij de installaties met onze berekeningsprogramma’s driedimensionaal (3D). Hiermee maken we het effect van de verlichting in één oogopslag inzichtelijk. Wij tekenen en rekenen alles door, van A tot Z. Bij het ontwerp houden we zoveel mogelijk rekening met omgevingsfactoren, zoals bomen, woningen en oversteekplaatsen. Als mede-auteur van diverse richtlijnen/normen zijn we actueel op de hoogte en nemen we deze ervaringen mee in de kwaliteit van onze ontwerpen. Naast de theorie vinden wij het belangrijk om praktijkkennis op te doen. Om deze reden zijn onze vestigingen voorzien van demo- en testruimtes om materialen en armaturen te toetsen voor de ontwerpfase.

 • Illuminatie-ontwerp

  Illuminatie-ontwerp

  Hoe wordt uw stad of dorp beleefd in het donker? Door enkele aspecten in de openbare ruimte subtiel aan te lichten, verandert deze beleving al compleet. Ook bij illuminatie gaat het om ontwerp op maat. Illuminatie kan groots worden opgezet, maar kan ook compact en subtiel. Wat past het best bij u? Wij helpen u graag.

  Een illuminatie-ontwerp moet iets toevoegen aan de beleving van de ruimte. Het illumineren van gebouwen of kunstwerken als eyecatchers in het straatbeeld geven net die extra sfeer in uw openbare ruimte. Aanvullend aan het ontwerp (2D/3D) organiseren we bij voorkeur een proefschijnsessie. Wij zien dit als een belangrijk onderdeel omdat een ontwerp op papier niet de beleving van buiten kan evenaren. Door een proefschijnsessie kunnen we ook de laatste puntjes op de i zetten.

 • Installatie-ontwerp

  Installatie-ontwerp

  Alle installaties moeten worden voorzien van een type voeding. Soms is het interessant om een eigen voedingsnet hiervoor aan te leggen. Uiteraard adviseren wij u graag om de juiste keuze te maken. We ontwerpen uw installatie van A tot Z. MONTAD is thuis in de verschillende installaties in de openbare ruimte. Of dit nu een standaard netwerk betreft of uitgebreid met diverse voorzieningen (Smart City), wij zijn van alle markten thuis. U krijgt daarbij de garantie dat in alle gevallen uw installatie voldoet aan de wettelijke normen/eisen en installatievoorschriften (o.a. NEN 1010).

 • Ontwerp van verkeersregelinstallaties

  Ontwerp van verkeersregelinstallaties

  Wij verzorgen ook het complete ontwerp van verkeersregelinstallaties (VRI’s). Op basis van regelspecificaties of randvoorwaarden werken wij het ontwerp voor u uit op tekening tot het contract. Vanzelfsprekend hanteren wij hierbij de uitgangspunten van het CROW Handboek aanleg verkeersregelinstallaties (publicatie 269).

corner left-topcorner right-top

Openbare verlichting
en Verkeerstechniek

corner left-bottomcorner right-bottom

Tilburg

Tilburg

Herastraat 5
5047 TX TILBURG
Telefoon: 013 572 80 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assen

Assen

Hof van Parijs 10b
9403 DA ASSEN
Telefoon: 013 572 80 80
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.